Nu är miljön torsk – igen

Kan nån förklara för mig hur minstrarna i EU kan besluta om ökade torskfiskekvoter, trots att alla forskare säger att de måste minska? Och vem är dessa fiskare som är så otroligt korkade att de vill fortsätta att fiska torsk – på väg mot sin egen yrkesmässiga ättestupa?

Att det kan vara svårt att få till åtgärder kring klimatfrågan är lättare att förstå. Att göra åtgärder som gör att fisken klarar sig kräver bara mod och civilkurage. Haven och fisken tillhör inte EU, eller fiskarna, utan oss alla.

Att inte våga stoppa torskfisket i två år är bara korkat och fegt!

Läs vad Isabella Lövin skrev i Aftonbladet häromdagen. Och hon vet, eftersom skrivit boken ”Tyst hav” som hon fått stora journalistpriset för. I en annan artikel ger hon tips på vilka fiskar vi kan äta i jul: sill och lax går bra, men skippa ålen. Den är nästan utdöd!

I går kväll var vi på middag hos några vänner i Eslöv. Och fick en utsökt middag, där det mesta av maten, vad jag kan bedöma var utmärkt även ur miljösynvinkel.

Vi var på middag i går kväll
i Eslöv hos Agneta och Kjell

Förrätten var palsternacka och sill
med gräddfil och stenbitsrom därtill

Lamm och älg var huvudrätten
serverat med jordärtskockspuré, ett av de bästa sätten

Av ostarna från Frankrike, Spanien och Schweiz tog vi sen en bit,
men liksom vinet hade det fått åka en bit

Det hela slutade med saffranspannacotta
men då var vi så mätta, så vi åt med måtta.

I morgon kommer årets jullåtslista. Helt utan miljöhänsyn!

Länkar:

Isabella Lövin i Aftonbladet om fiskemordet

Lövin om fiskarna du kan äta

Share on Pinterest
There are no images.
Dela med dina vänner:










Submit
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *